top of page
Welke dag op welk eiland?

FAQ 

27&28 juli
Texel
25&26 juli
31 juli&1 aug
29&30 juli
Terschelling
Ameland
Vlieland

Wanneer is festival Horizontoer 2020? 

Wanneer is Horizontoer

Horizontoer 2020 is van 24 juli t/m 3 augustus. De kick-off zal plaatsvinden op 24 juli in het Brouwdok in Harlingen. 

Wanneer is Horizontoer op welk eiland? 

Hoemeld ik me aan als artiest?
Wel eiland

25/26 juli Texel, 27/28 juli Terschelling, 29/30 juli Vlieland, 31 juli / 1 augustus Ameland

Hoe meldt ik me aan als artiest?

Kan ik mee als vrijwilliger?

Klik HIER om je aan te melden als artiest en vul al je gegevens in. Je aanmelding komt direct terecht bij onze programmeurs.  Je kunt je aanmelden als theateract of als muziekact. 

Kan ik mee al vrijwilliger?

5 of 10 dagen Horizontoer?

Horizontoer is een festival wat gedragen wordt door vrijwilligers. Wil jij hier graag aan meewerken, mail dan naar info@horizontoer.nl en vertel ons waar je goed in bent!

Je kunt kiezen om vijf of tien dagen mee te varen met Horizontoer. Als je kiest voor 5 dagen kun je of deel 1 of deel 2 mee varen. Tijdens deel 1 varen we naar Texel en Terschelling en tijdens deel 2 varen we naar Vlieland en Ameland. Kun je niet kiezen? Vaar dan gewoon 10 dagen mee!

5of10 dagen HZT

Wat maak ik mee tijdens deel 1?

Deel 1 start in Harlingen op 24 juli met de Kickoff in het Brouwdok. Hier stap je aan boord van een van de Horizontoer schepen. Op 25 juli varen we door naar Texel. Op 27 juli varen we naar Terschelling. Op 29 juli is de wissel voor deel twee.. Je kunt er voor kiezen om met een van de Horizontoer schepen terug te varen naar Harlingen (dit kost 12.50) Of je blijft nog lekker een dagje op het eiland en vaart zelf met de veerboot terug vanaf Vlieland. 

Deel 1

Wat maak ik mee tijdens deel 2?

Wanneer jij op stapt is de Horizontoervloot al een tijdje onderweg en inmiddels aangekomen op Vlieland. Er zullen deze dag twee Horizontoer-schepen heen en weer varen om vakantiegangers en artiesten te brengen en halen. Het kost 12,50 om van deze dienst gebruik te maken. Wil je liever op eigen gelegenheid komen? Neem dan de veerboot vanaf Harlingen naar Vlieland. We varen op 31 juli naar Ameland om daar Horizontoer af te sluiten.

Op 2 augustus varen we met zijn allen terug naar Harlingen

Deel 2

Authentieke zeilschepen, wat tof! Maar hoe werkt dat? Wat kan ik verwachten?

Authentiek zeilschepen

Aan boord bevinden zich twee- en vierpersoonshutten. Hier zul je tijdens Horizontoer slapen. Verder is er een grote gemeenschappelijke ruimte, een buitendek en een keuken. Dit wordt voor 5 of 10 dagen lang je huiskamer, samen met de andere opvarenden. 

Er is een bootbegeleideraan boord van ieder schip die er voor zorgt dat alles goed verloopt.. Hij of zij zal je dan ook af en toe vragen mee te helpen in het ‘boothouden’ om het voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken. 

Tijdens Horizontoer is onze intentie om naar het volgende eiland te zeilen.  Hiervoor moeten er genoeg handjes zijn om dit te kunnen doen. De schipper overlegt van tevoren of het mogelijk is qua mankracht en qua weersomstandigheden. Geen zorgen als het niet lukt; dan kunnen we altijd nog op de motor varen

Wat eten we?

Horizontoer is inclusief eten. Het ontbijt wordt elke ochtend klaar gezet, hier kun je gewoon aanschuiven. Kom je iets later uit je bed? Dan ben je altijd vrij om zelf nog iets klaar te maken. Dit geldt ook voor de lunch, er is voldoende aan boord, je kunt dit zelf pakken. Of misschien bakt je bootbegeleider wel een keer pannenkoeken? 

Het diner wordt elke avond klaar gemaakt door een van onze Horizontoer koks. Deze maaltijden zijn standaard vegetarisch. Wil jij toch een stukje vlees of vis bij je eten, geef dit dan aan wanneer jij je ticket boekt voor Horizontoer. Dan houden wij hier rekening mee.

Eten

Wat drinken we?

Koffie, thee, water en limonade is gratis. Voor fris en alcoholische dranken vragen wij een vriendelijk prijsje. Je turft tijdens je verblijf je eigen drankjes aan boord en dit kun je aan het eind van het festival afrekenen bij de bootbegeleider. Er is een officiele partyboot, waar het feestje tot in de vroege uurtjes doorgaat. Hiervoor kun je muntjes kopen aan boord van de partyboot. 

Drinken

Moet ik betalen voor een optreden?

De optredens zijn gratis toegankelijk in de café’s en op de pleintjes. Er zijn een aantal kleine theaters die meedoen waar je tegen een gereduceerd tarief als vakantieganger tickets kunt kopen. 

Betalen optredens?

Hoe ziet de programmering er uit?

De programmering begint doorgaans om 14:00 en gaat door tot ongeveer middernacht. Dit verschilt per eiland maar er is dus gedurende de hele dag van alles te zien. Als je een beetje goed bent in schema’s maken, kun je alle acts een keer gezien hebben. De programmeurs proberen het aanbod zo divers mogelijk te laten zijn, zodat er voor ieder wat wils is. 

Programmerng

Kan ik aangeven bij wie ik op de kamer wil slapen?

Ja, dit kan. We houden hier zoveel mogelijk rekening mee. Je slaapt op een schip met vakantiegangers, organisatie en artiesten dus je zult heel veel leuke mensen gaan ontmoeten. 

Wat moet ik meenemen aan boord?

Anker 1

Wat moet ik meenemen aan boord?

Hier onder vind je een lijst van dingen die je niet moet vergeten tijdens Horizontoer. Naast natuurlijk de spullen die je zelf graag mee wil nemen: 

●      Slaapzak /deken. (Kussens, kussenslopen en onderlakens zijn aanwezig)

●      Handdoek(en). 

●      Regenkleding voor tijdens het varen/zeilen. 

●      Goede, stevigge schoenen voor tijdens het varen/zeilen.

●      Oordopjes. Bescherm jezelf tijdens optredens en hoor je kamergenoten niet als zij de kajuit in komen. 

●      Iets warms voor de koele zomeravonden op de waddeneilanden. 

●      Zangers en zangeressen; neem een lekker warme sjaal mee, zelfs met warm weer kan de zoute zeelucht vervelend zijn voor jullie stemmen!

Meenemen aan boord

Is jouw vraag hierboven niet beantwoord? Neem dan HIER contact met ons op!

bottom of page