top of page
 • Wanneer is festival Horizontoer 2024?
  Horizontoer 2024 is van 4 t/m 9 augustus. De kick-off zal plaatsvinden op 4 augustus in het Brouwdok in Harlingen. Maandag 5 augustus varen we vanaf Harlingen naar West-Terschelling. Woensdag 7 augustus zetten we koers naar Ameland. Vrijdag 9 augustus vaart de vloot weer naar Harlingen.
 • Wanneer is Horizontoer op welk eiland?
  Maandag 5 en dinsdag 6 augustus op Terschelling, 7 en 8 augustus Ameland
 • 5 dagen Horizontoer?
  Je vaart dit jaar 5 dagen mee met Horizontoer. Anders dan dat jullie voorgaande edities van ons gewend waren, heeft Horizontoer in 2024 een korter vaarschema; we starten 4 augustus in Harlingen en varen dan naar Terschelling en woensdag naar Ameland. Vrijdag de 9e komen we weer terug in Harlingen.
 • Wat maak ik mee tijdens het eerste deel?
  We starten in Harlingen op zondag 4 augustus met de Kick-off in het Brouwdok. Hier stap je aan boord van één van de Horizontoer schepen. Op maandag 5 augustus is het vroeg uit de veren, want na een lekker ontbijtje varen we 's morgens naar Terschelling. Daar komen we rond 15.00 uur aan. De aankomsttijd is afhankelijk van tij en weersomstandigheden. Dan start het middagprogramma op verschillende locaties op West-Terschelling. Het diner wordt aan boord verzorgd door je Horizontoer kok aan boord van je schip. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ergens op Terschelling te gaan eten. Meld je dan wel even af bij je kok of bootbegeleider. Het avondprogramma start doorgaans rond een uur of acht en gaat door tot ongeveer 12 uur. Daarna ben je voor gezellig napraten altijd welkom op de borrelboot voor drankje. De volgende morgen staat er weer ontbijt voor je klaar en heb je nog tijd om Terschelling verder te verkennen. Je kunt aan boord lunchen, maar je kunt 's morgen ook een bammetje smeren en meenemen voor onderweg. Het middagprogramma op dinsdag start waarschijnlijk rond een uur of twee en zal weer doorgaan tot een uur of twaalf. Woensdagmorgen is een vaardag richting Ameland. Spannende dag, want we moeten over het wantij tussen Terschelling en Ameland. Uiteraard gaan we weer zeilen als dat mogelijk is.
 • Wat maak ik mee tijdens het tweede deel?
  Op woensdag 7 augustus varen we naar Ameland om daar Horizontoer af te sluiten. Rond een uur of drie komen we aan en begint al snel het middagprogramma. Ook Nes is op loopafstand te bereiken. Voor het diner keer je terug naar je schip of je eet wat lekkers "aan de wal". Ook op Ameland zal het avondprogramma rond een uur of acht van start gaan, tot 12 uur. Donderdag de 8e is het alweer de laatste optreeddag. Deze wordt traditioneel afgesloten met een knalfuif. Moe, maar voldaan en vol indrukken varen we vrijdag de 9e weer naar Harlingen Daar moet je helaas afscheid gaan nemen van je bootgenoten en Horizontoer bondgenoten, wissel je nummers uit en ben je een WhatsApp groep rijker. Je belooft elkaar niet uit het oog te verliezen nadat je 5 dagen zoiets bijzonder met elkaar hebt gedeeld en voegt elkaar aan Insta en Facebook toe. Vriendschappen en herinneringen voor het leven neem je mee terug naar huis... en je kijkt alweer uit naar Horizontoer 2025.
 • Hoe ziet de programmering er uit?
  De programmering begint doorgaans rond 14.00/15:00 uur en gaat door tot ongeveer middernacht. Dit verschilt per eiland maar er is dus gedurende de hele dag van alles te zien. Als je een beetje goed bent in schema’s maken, kun je alle acts een keer gezien hebben. De programmeurs proberen het aanbod zo divers mogelijk te laten zijn, zodat er voor ieder wat wils is.
 • Hoe meld ik me aan als artiest?
  Aanmelden als artiest kan binnenkort. Houd onze socials en website in de gaten voor meer informatie. Zodra de inschrijvingen openen, klik je HIER om je aan te melden als artiest en vul al je gegevens in. Je aanmelding komt direct terecht bij onze programmeurs. Je kunt je aanmelden als theateract of als muziekact.
 • Kan ik mee als vrijwilliger?
  Horizontoer is een festival dat gedragen wordt door vrijwilligers. Wil jij hier graag aan meewerken, mail dan naar info@horizontoer.nl en vertel ons waar je goed in bent!
 • Authentieke zeilschepen, wat tof! Maar hoe werkt dat? Wat kan ik verwachten?
  Aan boord bevinden zich twee-, drie- en vierpersoonshutten. Wij delen de schepen en hutten in. Uiteraard kun je je voorkeur vooraf aangeven; wat voor type hut je voorkeur heeft of met wie. We proberen met je voorkeur rekening te houden, je voorkeur garanderen kunnen we helaas niet. Hier zul je tijdens Horizontoer slapen. Verder is er een grote gemeenschappelijke ruimte, een buitendek en een keuken. Dit wordt voor 5 dagen lang je huiskamer, samen met de andere opvarenden. Er is een bootbegeleider aan boord van ieder schip die er voor zorgt dat alles goed verloopt. Hij of zij zal je dan ook af en toe vragen mee te helpen in het ‘boothouden’ om het voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken. Tijdens Horizontoer is onze intentie om naar het volgende eiland te zeilen. Hiervoor moeten er genoeg handjes zijn om dit te kunnen doen. De schipper overlegt van tevoren of het mogelijk is qua mankracht en qua weersomstandigheden. Geen zorgen als het niet lukt; dan kunnen we altijd nog op de motor varen.
 • Wat moet ik meenemen aan boord?
  Hieronder vind je een lijst van dingen die je niet moet vergeten tijdens Horizontoer. Naast natuurlijk de spullen die je zelf graag mee wil nemen: ● Slaapzak /deken. (Kussens, kussenslopen en onderlakens zijn aanwezig) ● Handdoek(en). ● Regenkleding voor tijdens het varen/zeilen. ● Goede, stevige schoenen voor tijdens het varen/zeilen. ● Oordopjes. Bescherm jezelf tijdens optredens en hoor je kamergenoten niet als zij de kajuit in komen.
 • Wat eten we?
  Horizontoer is inclusief eten. Het ontbijt wordt elke ochtend klaar gezet, hier kun je gewoon aanschuiven. Kom je iets later uit je bed? Dan ben je altijd vrij om zelf nog iets klaar te maken. Dit geldt ook voor de lunch, er is voldoende aan boord, je kunt dit zelf pakken. Of misschien bakt je bootbegeleider wel een keer pannenkoeken. Het diner wordt elke avond klaargemaakt door een van onze Horizontoer koks. Deze maaltijden zijn standaard vegetarisch. Wil jij toch een stukje vlees of vis bij je eten, geef dit dan aan wanneer je een ticket boekt voor Horizontoer. Dan houden wij hier rekening mee.
 • Wat drinken we?
  Koffie, thee, water en limonade aan boord is gratis. Voor fris en alcoholische dranken vragen wij een vriendelijk prijsje. Je turft tijdens je verblijf je eigen drankjes aan boord en dit kun je aan het eind van het festival afrekenen bij de bootbegeleider. Er is een borrelboot, waar je nog gezellig met artiesten, organisatie en andere festivalgangers kunt napraten. Hiervoor kun je muntjes kopen aan boord van de borrelboot.
 • Kan ik aangeven bij wie ik op de kamer wil slapen?
  Ja, dit kan. We houden hier zoveel mogelijk rekening mee. Je slaapt op een schip met vakantiegangers, organisatie en artiesten dus je zult heel veel leuke mensen gaan ontmoeten.
 • Ik wil mee! Hoe meld ik me aan?
  Om mee te gaan als vakantieganger met Horizontoer meld je je aan via het inschrijfformulier. Na het invullen en versturen van jouw inschrijving ontvang je binnen 1-2 werkdagen van Horizontoer een persoonlijke ontvangstbevestiging. De definitieve bevestiging van inschrijving met factuur en betaallink ontvang je binnen 3-4 weken. Wie voor 1 April boekt, doet automatisch mee met de Earlybird actie en maakt kans op een Gouden Ticket! (Spelregels zijn gepubliceerd via onze website, Facebook en Instagram berichten)
 • Wat kost Horizontoer?
  Voor € 650,- vaar je 5 dagen lang mee, slaap je op een authentieke platboden tussen de artiesten, bezoek je Terschelling én Ameland en kun je genieten van alles wat Horizontoer biedt.
 • Wat zit er in de ticketprijs inbegrepen?
  Overnachtingen in een twee- of vierpersoons hut aan boord van een oud-Hollandse platbodem; Ontbijt, lunch en diner Iedere dag optredens en voorstellingen op de verschillende optreedlocaties Een beleving om nooit te vergeten
 • Ik kan helaas toch niet, kan ik mijn plek annuleren en mijn geld terugkrijgen?
  In dit geval zijn er twee opties: 1. Annulering Reeds betaalde reissommen worden niet gerestitueerd binnen 2 maanden voor aanvang van de reis. Bij annulering tussen 2 maanden en 4 maanden voor aanvang wordt 50% gerestitueerd. Bij annulering meer dan 6 maanden vooraf aan reis wordt 75% gerestitueerd. . Geadviseerd wordt om reis/annuleringsverzekering af te sluiten. 2. In-de-plaatsstelling Je kunt iemand voordragen die in jouw plaats gaat. Wanneer er geen annulering plaatsvindt, maar de reiziger voor in-de-plaatsstelling kiest, is voorafgaande schriftelijke instemming van de reisorganisator vereist.
bottom of page