top of page

Wat is Horizontoer?

Dit unieke festival is een podium voor gevestigd en aanstormend muzikaal en theatraal talent. De Horizontoer-vloot heeft festivalgangers, artiesten en de organisatie aan boord en doet van 2 t/m 11 augustus 2019 de vier grootste Waddeneilanden aan.

Het festival trapt op vrijdag 2 augustus op de Nieuwe Willemskade in Harlingen af door in samenwerking met het Brouwdok haar talent te presenteren. Horizontoer is een bijzonder festival omdat je als festivalganger mee kunt varen. Het boeken van een ticket verzekert bezoekers van een unieke festivalvakantie. Je maakt het festival voor en achter de schermen mee. Aan boord van je schip, uitwaaiend aan het strand en zwetend op de dansvloer voel je je de koning(in) van het Wad. Daarnaast verrast het festival de eialnders en eilandbezoekers met gratis optredens in de wonderschone cafeetjes en pleintjes van de Waddeneilanden.

Naast dat het een unieke ervaring is om de Horizontoer festivalvakantie mee te maken, ondersteun je als festivalganger ook cultuur in Nederland. Álle mensen die meewerken aan dit unieke evenement doen dit op vrijwillige basis omdat zij een warm hart bijdragen aan deze vorm van festival vieren. Geen grootschalige pleinen met massa’s mensen maar pure liefhebbers van theater en muziek op een meer intiem niveau.


De programmering van dit festival biedt een podium voor aanstormend talent, is divers en gericht op een breed publiek. In voorgaande edities gingen o.a. Eefje de Visser, Janne Schra, Judy Blank en Emil Landman mee. Het festival heeft een samenwerking met de Grote Prijs van Nederland. Dit jaar vaart de nog vast te stellen winnaar van 2019 mee. De winnaar van vorig jaar, Glenn Foreman, is dit jaar de lead zanger van de speciaal opgerichte Horizontoer coverband.

Niet alleen in de café’s op de eilanden zal het los gaan maar Horizontoer zal het publiek ook verwonderen, ontroeren en verrassen op straat met toonaangevende, internationale straattheater acts. Zo gingen vorig jaar het internationaal straattheater gezelschap Close-Act mee met hun act Saurus. Youri & Marie speelden hun moderne dansvoorstelling tussen de terrasstoelen en meervoudig Nederlands kampioen jongleren Marco Bonisimo hield alle ballen in de lucht.

De programmering voor 2019 is nog vol in ontwikkeling en belooft ook dit jaar weer van niveau te zijn. Horizontoer heeft namelijk een naam hoog te houden als het gaat om de kwaliteit van haar artiesten. Volg Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

 

\\ Waarom is Horizontoer uniek?
  • Horizontoer biedt een serieus podium aan gevestigd en aanstormend muziek- en theatertalent;

  • De bijzondere combinatie van een rondtrekkende vloot van artiesten, vakantiegangers en organisatie die vanaf Harlingen de Waddeneilanden van Nederland bezoekt;

  • De afwisselende muziek- en theateracts, voor zowel jong als oud;

  • De combinatie van vrijwilligers, artiesten, masterclasses en backstage vakantiegangers;

  • De toegankelijkheid van het festival: optredens van artiesten zijn gratis of tegen kleine vergoeding te bezoeken.

bottom of page